Reacties van nabestaanden

 

 

Van de uitvaartondernemer hebben we, direct na de dood van mijn man,  de verwisselbare zijden van het nieuwe kistconcept ontvangen. De kinderen  hebben, in de dagen na zijn overlijden, naar hartelust getekend voor hun vader en hebben volgens mij daarmee een stukje van hun verdriet kunnen verwerken. Zelf heb ik foto's van dierbare momenten opgezocht en in de wissellijsten aangebracht. Persoonlijker kon de kist niet worden volgens mij. Wat zou hij trots geweest zijn als hij het had gezien!

Bij de evaluatie na de uitvaart kregen we van de uitvaartondernemer de zijden met de tekeningen en de foto's  overhandigd. Ik kan u vertellen dat ons dit zeer goed heeft gedaan. Voor ons een blijvende, dierbare herinnering.

Enkele maanden na de uitvaart hoorde ik van een kennis dat die in de wissellijsten geen tekeningen en foto's maar kleurige shawls van zijn overleden vrouw had aangebracht. een uitstekend idee dat volgens mij ook erg mooi en persoonlijk is.

Ook hoorde ik van een kist voor een Ajax-fan. Zijn nabestaanden hadden in de verwisselbare zijden allemaal vaantjes  en de clubdas van Ajax opgenomen.

Sabine van Ooster en kinderen

 

 

Na het overlijden van Opa kwam de  uitvaartbegeleidster.

Zij wilde dat wij meteen een kistkeuze maakten, maar dat was voor ons moeilijk, je bent immers bezig met je verdriet en niet iedereen was aanwezig. We hebben toen de kistkeuze even geparkeerd.

Een familielid wees ons op iets nieuws, de Invisiokist. We hebben op de website van INVISIO Afscheidsmodule gekeken en hebben samen met onze kinderen die in het Westen wonen gekeken op de website. We troffen al snel kisten aan die pasten bij onze uitgangspunten. We wilden een echt persoonlijke kist die paste bij Opa en daarbij moest de kist milieuvriendelijk en natuurlijk betaalbaar zijn.

Daar hebben we toen voor gekozen. Opa kon alvast opgebaard  worden in de antracietkleurige kist die gebracht werd en twee dagen voor zijn crematie hebben we  de door ons uitgekozen mantel, eroverheen geplaatst.

We hadden nu royaal de tijd om samen een mooie kist voor Opa uit te zoeken, terwijl hij toch al snel opgebaard kon worden.

Jan en Erica T.

 

Het sfeervolle huis van Oma in Zaltbommel was oud en had van die mooie glas-in-lood ramen waar de zon door naar binnen scheen. Op de vloer was er dan een mix van kleuren te zien.

Invisio kent een kist waarvan de zijden van de mantel uit echt glas in lood bestaan en daar hebben we toen samen voor gekozen.

We hadden voor Oma een unieke kist samengesteld waar we met trots op terug kijken.

Fred en Mariska, Jantje en Elsje

 

Een vloedgolf kwam er over ons heen na het overlijden, wat moeten er veel keuzes gemaakt worden in een korte tijd!  Een van de keuzes die we al snel moesten maken betrof een kist voor Mamma. Eerst hebben we op het internet gezocht. De hoeveelheid kisten die daar aangeboden wordt overviel ons. Wat ons daarbij opviel, was het feit dat er weinig duidelijkheid over de prijs van de kist werd gegeven. Wat ons geholpen heeft, is het kistenvergelijk op de website van het nieuwe merk Inviso. Zij hebben hun kisten tussen de andere kisten geplaatst en je kunt direct het verschil zien.

Door de buurman waren we op deze website gewezen.

Als snel bleek dat deze kist voor ons een goede oplossing zou zijn. Mamma kon opgebaard worden in de nette antracietkleurige kist en pas later hebben we samen een mantel voor haar kist uitgekozen.

De uitvaartbegeleidster had ons verteld dat we in alle rust onze keuze konden maken omdat de mantel, in het uiterste geval, pas op de dag van haar afscheid over haar kist geplaatst zou kunnen worden.

We merkten dat het maken van de keuze voor een mantel die het beste bij Mamma zou passen ons samen bracht en ons hielp bij het verwerken van ons verdriet.

Met onze keuze voor de Invisio-kist hadden we direct een goed gevoel. Een mooie kist, die milieuvriendelijk is en daarnaast ook niet te kostbaar want dat zou Mamma nooit gewild hebben. Zij had het altijd over "een doos is voor mij goed genoeg".

Het mooie is dat er ook kisten van karton bestaan, maar die bleken nagenoeg even duur te zijn dan de kist waarvoor we uiteindelijk hebben gekozen.

Hendrik, Sanne, Joep, Willem

 

 

In het hospice heb ik samen met mijn man een kist uitgezocht. Hij heeft zijn hele uitvaart zelf geregeld en ook dit onderdeel wilde hij zelf doen. Het moest een kist worden die aansloot bij zijn persoon, bij zijn karakter, bij zijn leven.

Wij hadden eerder al van een familielid gehoord dat er een nieuwe kist op de markt was gebracht. Een kist die je zelf samen kunt stellen, Invisio genaamd.

Wij zijn daarop gaan zoeken op het internet en kwamen uit bij Invisio-afscheidsmodule.

Mooi dat Invisio je de mogelijkheid biedt om materialen uit te kiezen die symbool staan voor het karakter van iemand. Mijn man en ik hebben tijdens onze zoektocht en de keuzes soms zelfs hartelijk gelachen. Uiteindelijk kozen we voor de kist met de meanderende zijden omdat hij in zijn leven nogal wat verschillende wegen bewandeld heeft. Als deksel kozen we het rijke notenhout, dat zijn begaafdheid vertaalt. Mijn man was een rijk en begaafd mens.

De uitvaartbegeleidster vertelden we van onze ervaring en het mooie is, dat zij in haar speech tijdens de afscheidsceremonie daar dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Een fantastische vondst van Invisio vind ik dat.

Voor ons was dit een waardevolle ervaring die ik iedereen kan aanbevelen.

Jeanne de Wenk

 

 

Er is een erg groot aanbod aan kisten en bij ons begon het helemaal te duizelen.

Net na het overlijden van onze dochter waren we helemaal niet in de stemming om een keuze te moeten maken. Je moet al zoveel in een korte tijd.

Het gevaar was dat we, vanwege de tijdsdruk, maar zouden besluiten voor de eenvoudigste en goedkoopste kist. Onze zoon stak daar echter een stokje voor, hij had zich namelijk georiënteerd op het internet en was uitgekomen op een kistenvergelijking op de website van Invisio Afscheidsmodule. Onze zoon vond dat zijn zus een waardigere kist verdiende dan de reguliere kisten die meestal gebruikt worden.

Het idee van Invisio sprak ons eigenlijk direct aan. Personaliseerbaar, milieuvriendelijk en in kwaliteit en in prijs zeer aan te bevelen.

Het bleek een kist te zijn, die bestaat uit twee delen nl. een binnenkist en een mantel die je er overheen kunt plaatsen. Deze mantel huur je dan bij de uitvaartondernemer voor het aantal dagen dat je hem gebruikt. Omdat onze dochter de eerste dagen op bed werd opgebaard, huurden wij de mantel maar voor 2 dagen. We hebben zeker geen spijt van onze keuze gehad.

In zijn afscheidswoordje had mijn zoon gerefereerd aan de keuze van materialen waaruit de mantel opgbouwd was. Materialen die bewust afgestemd waren op het karakter van zijn zus. Een mooie gedachte!

 

Paul en Marieke, Jasper en Wilma, Joep.